Blog

Ideas & Insights

Our perspective on technology and design.

Nga Mangosoft

2013-01-18

Identifikim me Facebook ne Laravel

Shumë nga faqet në të cilat duhet të regjistrosh një llogari, të japin mundësin që ta kryejsh këtë nëpërmjet profilit që keni në rrjetet sociale. Ne do të mësojmë si të përdori...

Nga Mangosoft

2027-06-17

Si të fillojmë me Ionic Framework

Nga Mangosoft

2014-04-17

Laravel Presets - Frontend Developers

Te gjithe Laravel developerat jane te familjarizuar tashme me verzionin 5.4 te laravel i cili gjate konfigurimit vjen bashk me nje vue.js skedar te inicializuar ne resources/assets/js/compon...

Nga Mangosoft

2003-04-17

5 Javasript dhe CSS Librari

Gjatë programmimit dhe dizajnimit të aplikacioneve të webit, ne cdo ditë hasim librari të ndryshme që na lehtesojnë punën tonë, prandaj ne ju sjellim këtë artikull për tu njohur ju me...

Nga Mangosoft

2014-11-16

5 Hapa për zgjidhjen e problemeve në programim

Çdo programer përdor metoda të ndryshme për zgjidhjen e problemeve duke e përmirsuar dhe lehtësuar punën e tijë, ne kemi menduar për 5 hapa efiçente për zgjidhjen e problemeve, mund te...

Nga Mangosoft

2007-10-16

Si te krijojme nje Klon te Flappy Bird (p2-Final)

Deri ne kete pike kemi arritur te krijojme pengesa dhe te vendosim zogun ne loje, gjithashtu i japim zogut funksionin e hedhjes, por ne rast se zogu preket me pengesat nuk ndodh asgje per te kri...

Nga Mangosoft

2023-09-16

Si te krijojme nje Klon te Flappy Bird (p1)

Flappy Bird eshte nje loje e vogel dhe e lehte per te kuptuar strukturen. Ne do te shohim se si mund te krijojme nje verzion fillestart  te lojes me Java...

Nga Mangosoft

2015-09-16

Android :Leximi i te dhenave nga REST API

Shumica prej nesh kane zhvilluar aplikacione qe lexojne te dhena nga interneti dhe gjithashtu i procesojne ato. Gjithashtu mund te kemi zhvilluar edhe aplikacione permba...

Nga Mangosoft

2014-09-16

Bookmark Application me Visual Basic.NET

Si te krijojme nje bookmark aplikacion me Visual Basic .NET 2008

Fillimisht hapni Visual Studio .Net 2008 -> Hapni nje projekt te ri dhe emerojeni...

Nga Mangosoft

2016-09-11

iOS : Te ndryshojme parapavije e app-it

Pasi te keni konfigurar app-in tuaj dhe ta keni ruajtur ate ne disk eshte koha...

Nga Mangosoft

2016-09-10

Si te instalojme Laravel Framework

Laravel eshte nje sistem i ngritur nga nje baze lirarish te shkruara ne PHP, qe na ...

Nga Mangosoft

2016-06-26

Krijoni app-in e pare per iOS

Perpara se te filloni te shkruani app per iOS eshte e preferueshme te keni nje PC m...

Nga Mangosoft

2016-04-16

Te njohim AngularJS

AngularJS eshte nje prej platformave me te popullarizuara ne ditet e sotme, e bazua...

Nga Mangosoft

2016-03-13

Rëndësia e titullit të uebfaqes - SEO

Mos e kaloni këtë seksion, madje edhe nëse kjo ju duket e mërzitshëm. Meta pag...

Nga Mangosoft

2016-01-16

Zhvillo aplikacione me .NET teknologjine

Nese jeni perdorues te ndonje prej Sistemeve te Operimit Windows, a keni mendu...

Nga Mangosoft

2015-12-24

Krijimi i nje Android Aplikacioni

Android eshte platforma mobile me perdorur nga perdoruesit e celulareve te mencur, ...

Nga Mangosoft

2015-10-15

Të njihemi me bazën e HTML-së

HTML ose hypertext markup language është gjuhë skriptuese nëpërmjet së cilës...